AK Parti Adana Il Baskani Mehmet Ay ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Il Baskani Bünyamin Avci, isçi ve memurlarin Adana Büyüksehir Belediyesi’ndeki tüm alacaklarinin ödenmesi için ortak bir tavir ortaya koyarak, belediye yönetimine borçlanma yetkisi vereceklerini bildirdiler.

KOMISYONDA SON SEKLI VERILDI

Adana Büyüksehir Belediye yönetiminin gündeme getirdigi borçlanma yetkisi, Cumhur Ittifaki tarafindan olumlu karsilandi ve teknik ayrintilar, Büyüksehir Belediyesi Meclisindeki ilgili komisyonda görüsülerek son sekli verildi. Yetki talebi 9 Kasim 2020 Pazartesi günü meclise sunulacak. Cumhur Ittifaki da alinan grup karariyla borçlanma talebine ‘Evet’ diyeceklerini duyurdu.

EKIM VE KASIM AYI MAASLARI DA DAHIL

76 milyon 193 bin 579 lira tutarindaki borçlanma yetkisi; memur, kadrolu isçi, sözlesmeli personel, KHK’li isçilerin tüm borçlarinin ödenmesi sartiyla verilecek. Memur, kadrolu isçi, sözlesmeli personel ve KHK’li isçilerin 2019-2020 yilina ait ikramiye, mesai, bayram ücreti, yakacak yardimi, toplu is sözlesmesi farki, icra dosyalari, BES, ilave tediye gibi ücretler toplaminin yaninda ayrica isçilerin Ekim ayi maasi ile memurlarin Kasim ayi maaslari da ödenmis olacak.

'CUMHUR ITTIFAKI YAPICI ANLAYISI TEMSIL EDIYOR'

AK Parti Il Baskani Mehmet Ay ve MHP Il Baskani Bünyamin Avci, yaptiklari ortak açiklamada “Türkiye’de maalesef yikici bir muhalefet anlayisi sergilenirken, biz Adana’da yapici bir anlayisi temsil ediyoruz. Cumhur Ittifaki olarak Adana’nin yararina olan her ise bugüne kadar daima destek olduk, destek olmaya devam edecegiz. Belediye yönetimi hangi partili olursa olsun, sehrimizin ortak menfaati konusunda

elimizden gelen tüm imkani kullaniyoruz. Bu baglamda, Adana Büyüksehir Belediyesi’nde çalisan, evine ekmek götürmek için mücadele eden emekçi kardeslerimizin tüm alacaklarinin ödenmesi için de adim attik. Borçlanma yetkisinin sadece amaci dogrultusunda kullanilmasini umut ediyoruz” ifadesini kullandi.

'HIZMET ÜRETSINLER'

Ortak açiklamada ayrica su görüslere yer verildi:

“Cumhur ittifaki olarak halkimiz adina sunu istiyoruz. Adana Büyüksehir Belediyesi artik hizmet yerine borç bahanesi üreten, masa-sandalye tiyatrosu oynayan bir belediye olarak gündeme gelmesin. Her belediyenin yapmasi gereken temel hizmetleri yapsin ona da raziyiz. Önceki dönemden kalan planli projeleri, köprüleri, yollari, kavsaklari tamamlasin, trafik rahatlasin. Kanalizasyon ve altyapi bakimlari yapilsin ki geçen kis yasananlar tekrarlanmasin. Garajlara çekilen otobüsler bakimlari yapilarak sefere konsun, vatandasimiz saatlerce duraklarda beklemesin. Kisilan ekmek üretimi tekrar artirilsin, büfe önünde kuyruklar son bulsun. Adana borç edebiyatiyla degil hizmetlerle anilsin.”